Zondag 4 november 2018 t/m zondag 23 december 2018 in Kasteel Geldrop

Wil Kersten werd geboren in Geldrop, waar hij als kind veel tijd doorbracht in de Brabantse bossen en velden. Daar ontstond al vroeg de liefde voor de schoonheid van de natuur. Voor Wil is het uiten van zijn creativiteit een elementaire behoefte die bevredigd dient te worden. Het aanraken van en het scheppen met je handen van alle mooie dingen van het leven is een verrijking.

Wil stelde regelmatig tentoon in België, Frankrijk en Nederland en is blij nu in zijn geboorteplaats te mogen exposeren. De ontdekkingsreis in de kunst biedt nog vele uitdagingen.

De expositie is te bezoeken van 3 november t/m 23 december 2018 op elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur, entree gratis.

De liefde voor het vrije schilderen en het kunnen spelen met frisse heldere kleuren passen bij het karakter van Wil. Het is zijn manier van communiceren. De getoonde sfeer moet iets oproepen, een boodschap overbrengen. Wil Kersten kreeg als twaalf-jarige jongen zijn eerste tekenlessen op de technische school. Daar stonden naast het technisch tekenen ook het creatief tekenen en schilderen op het lesprogramma. Hier werd zijn liefde voor kleuren en vormen geboren. Na enige basisschildercursussen in Eindhoven en een cursus buitenschilderen in de omgeving van Nuenen was er voor Wil geen weg meer terug. Daarom besloot Wil samen met zijn partner Petra Damen in 1995 de opleiding schilderen aan de Academie voor Beeldende kunsten in Berchem en aan het Instituut Roger Avermaetete in Antwerpen te gaan volgen. Daar behaalde hij en zijn partner de hogere graad in de schilderkunst.

Wil werkt het liefst met olie- en acrylverf in vrolijke heldere kleuren. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur, zeker nu hij in de mooie omgeving van Baarle-Nassau woont op de grens van België en Nederland. Daar maakt hij lange wandelingen door de bossen en de velden van het fraaie Kempenland. Wil is lid van het kunstenaarscollectief Des-arts in België en van de NABKNationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) Nederland.