DigiD aanvragen, huurtoeslag berekenen, een afspraak maken met je gemeente, of zoeken op mijnoverheid.nl. Dit alles kan tegenwoordig alleen nog met de computer. Maar al na vier trainingsmiddagen in de Bibliotheek kunt u dat allemaal zelf. Daar leert u zoeken, vinden en aanvragen, bij de landelijke digitale loketten van de overheid. Onder leiding van geduldige docenten. U beheerst al wel de computer basisvaardigheden. Dus u weet hoe muis en toetsenbord werken en u heeft een mailadres.

Neem ook een identiteitsbewijs mee met Burger Service nummer, want u oefent met uw eigen gegevens, binnen een beveiligde omgeving. Bij voorkeur werkt u op uw eigen laptop. Maar, op verzoek, zet de Bibliotheek een laptop voor u klaar.

Op tijd aanmelden
De trainingen vinden plaats op vrijdagmiddag in de Bibliotheek van Geldrop, Heuvel 94 op de vrijdagen 9, 16, 23 en 30 november, ook van 14.00-16.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Deelname is gratis na inschrijving (voor alle 4 trainingen). Voor elke deelnemer is er een handleiding om thuis te oefenen, en na afloop een certificaat. Per cursusronde is plaats voor ongeveer 7 deelnemers. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. Bij meer aanmeldingen starten we weer met een nieuwe groep.

Aanmelden kan via: het inschrijfformulier dat u ophaalt en ingevuld inlevert in de bieb. Aanmelden kan ook via de agenda op www.bibliotheekdommeldal.nl. Na aanmelding ontvangt u een bericht met bevestiging van aanmelding.

Geef het door!
Weet u zelf al genoeg van het zoeken en vinden bij de digitale loketten? Vertel dan over deze cursussen aan iemand voor wie het belangrijk kan zijn.