It’s all about capturing the light!

Zaterdag 13 oktober – 13.00-16.00 uur
Kosten: € 32,50 excl. materiaal

Snelle beslissers kunnen op zaterdag 13 oktober een drie uur durende miniworkshop volgen van topaquarelliste Hannie Rieuwerts in Galerie De Ruimte.

Over Hannie Rieuwerts
Hannie Rieuwerts behoort tot de beste aquarellisten in Nederland. Zij weet in haar aquarellen als geen ander het licht weer te geven. Sfeer, compositie en contrast zijn voor haar de belangrijke onderdelen van een geslaagde aquarel. De onvoorspelbaarheid van het vervloeien van verf waardoor de kleuren gemengd worden, is voor Rieuwerts altijd weer een uitdaging. Een uitdaging die zij nu al 40 jaar met aquarel schilderen aan gaat. Kunstenares Hannie Rieuwerts is 1e graads bevoegd docent tekenen in ‘Kunst Beeldende Vorming’ en voorzitter en mastermember van IWS World.

Over de workshop
Het thema van de miniworkshop is ‘het licht’. Enkele technieken en opbouw van de aquarel komen aan bod. Verder krijg je inzicht in de invloed van kleur op de sfeer van het licht in je aquarel. Dit alles laat Rieuwerts zien aan de hand van een demo die stapsgewijs opgebouwd wordt, zodat je het direct in je eigen werk kunt toepassen. Er is maximaal plaats voor 10 personen om iedere deelnemer veel persoonlijke aandacht te geven,en tot een mooi eindresultaat te komen.

Over de praktische details:
Wanneer: zaterdag 13 oktober 2018 van 13.00-16.00 uur.
Waar: in Galerie De Ruimte, Molenstraat 2, Geldrop
Kosten: € 32,50 inclusief koffie & thee | exclusief materiaal

Zelf meenemen:

– palet of groot wit bord om te mengen
– 300 grams aquarelpapier van goede kwaliteit ( Arche , Waterford, Fabriano )
– aquarelverf in napjes of tubes.
– groot rond penseel (eekhoorn of marter)
– kleine synthetische penseel met scherpe punt
– eventueel een platte variant van beide hiervoor genoemde penselen.

Waterford papier en gebruik van verf zijn eventueel bij Hannie te verkrijgen tegen kostprijs.