Basisschoolkinderen mogen gratis met Jeugd-IVN Geldrop schepnetvissen op vrijdagavond 31 augustus. Het begint om zeven uur en eindigt rond kwart over acht. Verzamelen op het parkeerterrein bij het Weverijmuseum, in de Sluisstraat.

Op onderzoek met een expert
Leven er veel vissen in de Kleine Dommel? En hoe heten de vissen die er zwemmen? Dat kunnen kinderen zelf gaan uitvissen. Jeugd-IVN Geldrop gaat bij de vistrap in het centrum van Geldrop op onderzoek. Vissenexpert Martijn Schiphouwer van RAVON komt daarbij helpen. Die organisatie doet onderzoek naar reptielen, amfibieën en vissen om ze beter te kunnen beschermen. RAVON en IVN staan voor duurzaamheid. Logisch dus dat de vangst na het onderzoekje weer mag verder zwemmen. Alle vangsten worden doorgegeven aan Waterschap de Dommel, dat daardoor kan zorgen dat de vissen een mooi leefgebied hebben.

Het vissen begint om 19 uur. Wie mee wil moet op tijd aanwezig zijn op het parkeerterrein voor het Weverijmuseum aan de Kleine Dommel. IVN Geldrop en RAVON zorgen voor genoeg schepnetten. En voor wie dat wil proberen een waadpak om midden in de beek te staan.

(Geen) nat pak
Behalve de expert gaan ook begeleiders van IVN Geldrop mee. Samen letten ze erop dat de vissen voorzichtig worden behandeld. Natuurlijk houden ze ook de kinderen in de gaten maar desondanks kan het gebeuren dat iemand een nat pak oploopt. De kinderen moeten daarom laarzen aan en reservekleding meenemen. Gelukkig is de beek niet diep.

Meer weten?
Kinderen van 7 t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen. Wie misschien bij Jeugd-IVN wil, kan nogmaals gratis een activiteit uitproberen. Daarna kost het lidmaatschap € 25 per jaar. Soms kan een kleine extra bijdrage gevraagd worden voor een uitstapje. Meer informatie staat op de website www.ivn.nl/geldrop. Bel eventueel Arend-Jan Onnink, T: 2855893 of 06-30710946.