Staatsbosbeheer start maandag met het ruimen van stormhout van de zware hagelstorm van 23 juni. Tijdens deze storm is in het noordelijk deel van de Strabrechtse heide bij Mierlo in totaal 3,5 hectare bos omgewaaid en er zijn takken en boomkruinen afgebroken. De werkzaamheden duren naar verwachting één week. Het stormschadegebied is sinds de hagelstorm afgesloten voor publiek, maar wordt direct na de werkzaamheden weer opengesteld. Wegen en paden zijn dan weer toegankelijk.

Het bos in het noordelijk deel van de Strabrechtse heide bestaat grotendeels uit grove den, afgewisseld met Corsicaanse den. Het bos is aangeplant tussen 1925 en 1960 van de vorige eeuw. De afgelopen weken en dagen is het bos zorgvuldig door boswachters geïnventariseerd op nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes volgens de regels van Gedragscode Bosbeheer. Ook tijdens de houtoogst wordt hierop gelet.

De werkzaamheden vinden plaats in het noordelijk gedeelte van de Strabrechtse heide bij Mierlo. Het betreft het hondenlosloopgebied, de gele wandelroute ‘Snuffelroute’ en de plaatselijke ruiterpaden. De fietspaden blijven toegankelijk voor publiek. Het is voor de veiligheid van de geïnteresseerde bezoeker van belang om niet te dicht bij de werkzaamheden te komen. Met bordjes en linten is het gebied waar gewerkt wordt gemarkeerd.

Van het tak- en tophout worden houtchips gemaakt die worden gebruikt voor de opwekking van groene stroom in de biomassacentrale/warmtekrachtcentrale in Purmerend. Het overige hout is geschikt als grondstof voor plaatmateriaal en constructiehout.